Stichting Levi Lassen bestaat al sinds 1957. Hieronder leest u in het kort iets meer over de ontstaansgeschiedenis van de Stichting.

Over Stichting Levi Lassen

Stichting Levi Lassen werd in 1957 opgericht door de heer Jacob Levi, een van oorsprong Duitse ondernemer. Nadat de heer Levi in Nederland kwam werken in de stoffenhandel, opende hij een aantal jaar later zijn eerste modewinkel in Den Haag “Maison de Nouveaut√©s”. Andere winkels volgenden in andere steden en er ontstond een klein mode imperium.

Na de Eerste Wereldoorlog werd de heer Levi Nederlander en veranderde zijn naam naar Jacques Levi Lassen.

Bij de start van de Tweede Wereldoorlog vertrok de heer Lassen naar New York, op sterke aandrang van zijn medewerkers. De oorlogsjaren heeft hij daar doorgebracht.

Na de oorlog keerde de heer Lassen terug naar Nederland en nam de leiding van zijn concern weer op zich. Ook hield hij zich bezig met de herontwikkeling van het gebied Spui-Gedempte Gracht, een deel van de oude joodse buurt in Den Haag. Ter nagedachtenis aan de vroegere bewoners van deze buurt wilde hij juist die wijk weer in ere herstellen.

In 1957 richtte de heer Lassen de Stichting Levi Lassen op, waaraan hij via zijn testament zijn hele vermogen naliet. Dit vermogen rendeert nog steeds en biedt daarmee de basis voor het doen van uitkeringen.